Tehnologii web pentru interfețe în 1C

Cu ajutorul tehnologiilor web, puteți face mai comodă interfața utilizatorului 1C. În acest scop există niște trucuri practice. Dar cum putem înțelege, că tehnologiile web sunt într-adevăr necesare?

Interfața 1C este destul de flexibilă - dar este concepută pentru sarcini de contabilitate. Aceasta este funcția sa principală. Însă, actualmente în aplicațiile platformei apar sarcini de afaceri - legate de fluxul de documente, automatizarea proceselor, comunicarea corporativă sau de altă natură. Utilizatorilor cu experiență de lucru cu alte programe, mai avansate, nu le place Enterprise 1C.

Paginarea-web devine treptat unul dintre elementele „musthave” pentru interfețe. Specialiștii IT afișează astăzi o interfață cu HTML+JS+CSS, adaugă messengere, platforme de streaming.

  • Tehnologiile web ne permit, de asemenea, să lucrăm și cu informații de marketing. În soluția standard, acestea arată ca un diapozitiv. Dar cu ajutorul web-ului, elementele cheie sunt evidențiate – ele se aranjează într-o ordine rațională. Apare o varietate de posibilități de a implementa idei interesante, noi oportunități de implicare a utilizatorilor etc. Și dacă există ceva neobișnuit, o opțiune nouă sau un serviciu suplimentar, atunci ar fi bine să plasați un landing page atractiv cu perfectarea comenzii pe prima pagina. În aplicație, de asemenea, puteți extinde statisticile (pentru publicitate), atașa audio și video.

Ecranul 1C are toate informațiile și funcțiile necesare. Dar de ce să nu-l facem mai simpatic și mai comercializabil. De exemplu, rapoartele și dashbord-urile. Șeful departamentului (sau conducătorul) va considera că este atât comod, cât și plăcut să citească informații oformate frumos - bine ordonate. Informațiile pot fi furnizate într-un astfel de format încât va fi foarte simplu să găsiți orice date în ele.

Unii dezvoltatori folosesc web-ul și creează vizualizări personalizate - cu elemente iluminate, hover-uri, diagrame, grafice, rubrici cu text sau imagini suplimentare. Alternativ, pot adăuga elementelor interactivitate. Și cu un singur clic pe un anumit segment, va fi actualizată partea dreaptă a interfeței. Restricții nu sunt, se realizează orice idee rezonabilă. De exemplu, crearea unei liste dinamice din 1C cu informații compacte cu pre-vizualizare - astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să piardă timpul la deschiderea fișierului. Designul devine atât funcțional, cât și frumos.