Lucrăm pe CMS Wordpress
Să fim sinceri, în marea majoritate a cazurilor (cam 80 la sută), site-ul nu necesită să fie creat de la zero. Este un proces lung, costisitor și dificil. Are rost să creezi un site web corporativ sau un magazin online standard de la zero? Desigur că nu! Mai ales dacă ținem cont de popularitatea pe care o are dezvoltarea site-ului pe CMS (Content Management System), în special pe cel mai popular reprezentant al său – WordPress.
Folosind soluțiile disponibile ale WP (teme, plug-in-uri) puteți construi site-uri extraordinare. Iar ideea că WordPress ar fi o platformă destinată doar pentru bloguri și site-uri de o pagină este o legendă. Din păcate, acesta este un clișeu foarte des întâlnit. De fapt, pe WordPress pot fi realizate chiar și proiecte mari, cu funcționalități complexe.
Printre utilizatorii WP se numără Sony, Mercedes, BBC, People, CNN și chiar NASA. Acestea și multe alte companii folosesc WordPress cu plăcere pentru a-și atinge scopurile. Este o soluție convenabilă și eficientă atât pentru dezvoltare, cât și pentru utilizarea ulterioară.
Avantajele Wordpress
- Viteza înaltă de dezvoltare. WP conține un număr mare de șabloane disponibile, inclusiv gratuite. Acestea sunt împărțite pe diferite tipuri de site-uri: corporative, magazine online, pagini de portofoliu, mass media și multe alte categorii. Puteți alege formatul potrivit și îl puteți adapta la structura și designul necesar pentru un anumit client. În plus, WP dispune de o bibliotecă mare de plug-in-uri. Acestea sunt soluții funcționale gata, care odată ce vor fi instalate va contribui la rezolvarea unei probleme tipice sau la adăugarea funcțiilor ce lipsesc. Toate acestea simplifică și accelerează foarte mult munca dezvoltatorilor.
- Flexibilitate și posibilitatea unor modificări profunde. Cuvântul „șablon” în rusă are o conotație negativă. În acest caz, însă, șablonul contribuie la accelerarea procesului de producție. Faptul că sunt utilizate teme standard și soluții gata pregătite nu înseamnă că site-urile Wordpress sunt identice. Aveți posibilitatea să schimbați complet structura, funcționalitatea site-ului și designul acestuia. Șabloanele WP vă ajută să evitați pierderea timpului valoros al programatorului în munca de rutină, ce poate fi realizată o singură dată pentru a fi folosită din nou în fiecare proiect. Însă site-urile finisate nici pe departe nu sunt șablonate.
- Costul redus de creare a site-urilor. În special dacă comparăm cu dezvoltarea de la zero a unui site în limbaj PHP sau oricare alt limbaj de programare. Prețul scăzut este o consecință care decurge direct din viteza mare de creare a site-ului și un nivel bun de optimizare a lucrului cu CMS. În domeniul IT, costul total de lansare a unui proiect depinde în mare măsură de timpul petrecut de angajați. O oră de muncă a unui specialist înalt calificat este foarte costisitoare. Wordpress ajută la reducerea timpului de creare, ceea ce reduce proporțional prețul final.
- Gestionarea comodă a produselor finite. CMS – Content Management System se traduce ca sistem de management al conținutului. Comoditatea de gestionare a site-ului face parte literalmente din denumirea CMS și este principalul scop al acestuia. Site-urile create pe Wordpress pot fi folosite, la nivel de operator, chiar și de persoane fără o pregătire specializată. Crearea noilor postări și conținutului este intuitivă. Până și o persoană cu cunoștințe tehnice de bază poate schimba cu ușurință structura sau designul site-ului, poate instala plug-in-urile necesare sau, în caz de necesitate, poate chiar aranja pagina într-un constructor vizual (de exemplu, în Elementor). Din acest motiv, site-urile în Wordpress sunt ușor de implementat în activitatea companiei și pot fi transmise pentru folosire persoanelor ce nu au nicio experiență cu panourile de administrare.
- Scalabilitatea. Încă un mit foarte răspândit este cel ce se referă la limitările serioase ale aglomerării (încărcării) site-ului. Multe persoane consideră că Wordpress este bun doar pentru site-uri mici, cu public limitat. Mai sus am menționat deja că WP este folosit pentru produsele sale chiar și de așa giganți ai mass media cum ar fi CNN și BBC. Publicul acestor resurse se măsoară în sute de mii (deseori chiar milioane) de utilizatori în 24 ore. Cu siguranță, o astfel de încărcătură nu poate fi definită mică. În realitate, site-urile pe Wordpress pot fi scalate ușor și foarte comod. Dintr-un proiect mic se poate trece la categoria celor mari, chiar și fără a schimba tehnologia prin care a fost creat site-ul.
- Integrarea simplă cu produsele externe. Wordpress – este cel mai popular CMS pentru crearea site-urilor. WP, la fel ca și plug-in-urile dispun de o cantitate enormă de integrări cu diferite resurse externe: rețele de socializare, sisteme de plată, sisteme CRM, servicii de geo-localizare și multe alte resurse. Pe WP puteți crea nu doar o pagină web, dar chiar și un produs software complet, cu funcționalități complexe și schimbul de date cu sursele de date externe.
Kit-urile noastre cu site-uri pe platforma Wordpress
Este mai simplu să arăți odată decât să vorbești mult. Iar noi putem arăta chiar și de mai multe ori. Avem multe exemple de site-uri faine, create pe platforma Wordpress. Puteți să vă convingeți că cu acest CMS obțineți niște site-uri unice și chiar foarte complexe.
Iată câteva exemple din munca noastră:
- Zoutlet - este un magazin online pentru un comerciant de îmbrăcăminte și încălțăminte.
- WeCreate - este un proiect de stat al Camerei Meșteșugurilor din Ucraina.
- CheeseLand - este un important distribuitor de produse lactate din Moldova.
- NCC.lUX - serviciu pentru comandarea transferurilor în Italia.
- Wine-Crime - Crime este principalul producător de vinuri de înaltă calitate din Moldova, compania Purcari.
Lansarea unui site pe WP? Procedura pas cu pas
Pasul 1. Discutarea proiectului. Discuția între client și managerul nostru de proiect – este unul din cei mai importanți pași în crearea unui site. La această etapă, managerul trebuie să:
- Transpună ideile clientului într-o documentație de proiect concretă;
- Să înțeleagă cu claritate obiectivele proiectului (și să contribuie la formularea lor, dacă lipsesc);
- Să vină cu idei proprii și să prezinte viziunea sa asupra viitorului site. Clientul poate nici să nu cunoască ce funcționalități și posibilități pot fi realizate pe un site creat pe WP.
Apropo, anume la etapa de consultare puteți alege definitiv tehnologia pentru dezvoltare. Dacă încă nu știți dacă capabilitățile Wordpress vor fi suficiente pentru Dumneavoastră sau dacă mai aveți nevoie de dezvoltare de la zero, atunci puteți contacta specialiștii noștri pentru o consultație gratuită. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să lăsați o solicitare pe site. Vom analiza problema Dvs. și vă vom oferi consultația necesară.
Pasul 2. Aprobarea documentației de proiect. Prețuim foarte mult precizia. De aceea, împreună cu documentația de proiect pregătită vom indica cu claritate termenii și costul realizării. Odată ce documentația de proiect este aprobată, prețurile și termeni limită pot fi modificate de către client doar dacă dorește să adauge funcții suplimentare.
Pasul 3. Elaborarea site-ului. Crearea prototipurilor de pagini de site, dezvoltarea design-ului, layoutul, umplerea cu conținut. În general, transpunerea în viață a documentației de proiect pe care am aprobat-o în paragraful anterior.
Pasul 4. Lansarea și testarea. Este un moment foarte important. Toate produsele de software conțin erori. Iar acest lucru nu înseamnă că programatorii sunt incompetenți. Pur și simplu, din cauza numărului mare de variații, dispozitivul – sistemul de operare – browser-ul , cu siguranță unul din acestea va prezenta o eroare. Este important să depistați erorile și să le eliminați înainte de a-i da clientului produsul pentru lansare.
Pasul 5. Asistența proiectului. Desigur, această etapă nu este obligatorie, dar este de dorit. Specialiștii se vor ocupa de administrarea site-ului de la server, vor corecta greșelile în timp util, vor oferi consultație la necesitate. Astfel, site-ul va funcționa bine, fără întreruperi și fără erori. Dacă veți refuza asistența, atunci erorile pot împiedica nu numai performanța site-ului, dar și păstrarea sigură datelor, inclusiv optimizarea site-urilor prin motoarele de căutare. Motoarele de căutare nu prea tolerează site-urile cu erori, care funcționează cu întreruperi. Din acest motiv asistența unui site pe Wordpress nu este mai puțin importantă decât crearea lui.
WP pentru dezvoltarea unui MVP
O altă opțiune a Wordpress utilă pentru afaceri. În special pentru startup-uri. Am spus deja, de vreo 2-3 ori, că realizarea de site-uri pe WP este mai rapidă și mai ieftină decât dezvoltarea lor de la zero. Prin urmare, aceste avantaje fac site-urile CMS să fie o opțiune excelentă pentru dezvoltarea unui MVP (Minimum Viable Product) pentru startup-uri.
MVP — se traduce prin produs minim viabil. Aceasta este prima versiune a site-ului, a cărei funcționalitate este minimă, dar suficientă pentru primii utilizatori. Cu ajutorul unui MVP, o echipă startup poate obține cu efort minim următoarele informații de marketing:
- Are cineva nevoie de produs, în general?
- Ce le place utilizatorilor și ce nu le place?
- Care sunt canalele de marketing eficiente și care este costul mediu per client potențial?
- Are sens dezvoltarea versiunii de bază în limbaj PHP sau se poate rămâne pe WordPress?
Cu această informație la mână, fondatorii start-up-urilor reușesc să planifice mult mai ușor lansarea versiunii de bază. Chiar dacă ideea se va dovedi a fi nereușită, nu vă va părea atât de rău, deoarece crearea în WP este mai rapidă și mai ieftină (și este a patra oară când o spunem).
Desigur, Wordpress are și dezavantajele și limitele sale. În caz contrar, absolut toate site-urile ar fi create pe CMS. Site-urile cu funcționalitate complexă, structură și design unice, precum și proiectele de amploare e mai bie să fie realizate de la zero. În acest caz, se deschide spectrul maxim de oportunități de dezvoltare. Nu sunteți sigur ce tehnologie să alegi pentru Dvs. și dacă puterea Wordpress va fi suficientă pentru Dvs.? În orice moment puteți solicita o consultație gratuită de la specialiștii nostru, completând formularul special de pe site.
De asemenea, dacă v-au mai rămas întrebări, le puteți adresa în live chat-ul din colțul de jos pe dreapta al ecranului.