Suport pentru site-uri web

Site-ul are nevoie de conținut și modernizare tehnică permanentă

Suportul pentru o resursă web este o întreținere completă a site-ului, care include atât asigurarea funcționalității tehnice, cât și a conținutului informațional al paginilor.

Suportul tehnic garantează accesibilitatea permanentă a resursei pentru vizitator, funcționalitatea tehnică a paginilor, copierea regulată de rezervă a datelor și restabilirea versiunilor operaționale ale site-ului.

Suportul informațional, la rândul său, se bazează pe optimizarea materialelor textuale și grafice și actualizarea permanentă a conținutului. Aceasta influențează pozitiv poziția site-ului în rezultatele căutării.

Site-ul trebuie să funcționeze corect, de altfel pentru ce a fost creat?

Suportul tehnic al site-ului web:

Dacă vizitatorul nu poate accesa site-ul sau dacă unul dintre blocurile funcționale nu funcționează, pe lângă indignarea clienților și pierderea reputației, permanent veți rata comenzile de pe site, abonările la știri, veți pierde clienții și, respectiv, profitul. Suportul tehnic este conceput să elimine această probabilitate: toate ajustările propuse de client se introduc rapid, defecțiunile sunt eliminate la timp, site-ul este accesibil 24/7.

În afară de monitorizarea constantă a stării tehnice a site-ului, este important să nu uităm că lucrul permanent asupra utilizabilității (comodității utilizării resursei) nu este mai puțin important. Pentru aceasta, structura și funcționalitatea site-ului trebuie prelucrate o perioadă lungă de timp.

Inaccesibilitatea site-ului, precum și orice erori și defecțiuni duc la deteriorarea clasamentului de căutare și, prin urmare, la pierderea traficului organic. Refuzul întreținerii permanente de către un specialist poate anula toate eforturile SEO de promovare a resursei.

Managementul conținutului și suportul informațional al site-ului

Asigurarea funcționării corespunzătoare a site-ului nu constituie nici măcar jumătate de lucru. Este mult mai important de a atrage și a reține vizitatorul pe acest site. Sarcina dată va fi cel mai bine îndeplinită de un conținut actual și interesant. Actualizarea periodică a conținutului va face posibilă nu doar indexarea paginilor noi, ci și îmbunătățirea indicatorilor factorilor comportamentali ai publicului.

Nu este vorba doar de text, ci și de conținutul grafic al paginilor. Suportul informațional include, de asemenea, aspectul și adaptarea paginilor noi, excluderea la timp a datelor neactuale/irelevante, lucrul cu meta tag-urile și alte componente ale optimizării competente a SEO.

Dacă contractați „suport informațional la cheie” pentru site, toate campaniile publicitare și administrarea rețelelor de socializare ar trebui să fie încredințate aceluiași executant. Astfel, pentru rezultatul final va fi responsabil un singur executant. Mai mult decât atât, vor fi reduse termenele de producție și aprobare a conținutului.

De ce este mai bine să încredințați suportul site-ului unui studio web?

La prima vedere, se pare că suportul și promovarea independentă a site-ului sunt o modalitate de economisire, dar nu este așa.

 • Economisire pe salariile specialiștilor angajați.

 • Economisire pe echipamentul locurilor de muncă.

 • Economisirea timpului de muncă al colaboratorilor.

 • Optimizarea calitativă a site-ului și lipsa erorilor.

Chiar și cele mai mari companii TI externalizează serviciile de suport:

 • Slack

  Cândva, datorită serviciilor externalizate, compania miliardară a crescut de la nivelul de versiune beta;

 • Skype

  Partea software a fost realizată de o echipă externalizată din Estonia;

 • MySQL

  Compania folosește în principal personal externalizat din diferite țări;

 • Github

  Partea software a furnizorului cunoscut de hosting a fost realizată de freelancerul Chris Wanstrath;

 • UpWork

  La etapa creării, startup-ul a contractat serviciile ale trei sferturi din personalul concurentului său pe bază de muncă independentă.

 • Alibaba

  Din cauza lipsei specialiștilor în China, a contractat o echipă din SUA pentru sprijinul platformelor sale.

Promovarea SEO concomitentă

După cum am menționat mai sus, promovarea prin motoarele de căutare este rezultatul direct al suportului tehnic și informațional competent.

Atât optimizarea codului, cât și gestionarea conținutului influențează asupra poziției în afișarea rezultatelor căutării. Prin urmare, este foarte important să combinați suportul tehnic al resursei cu cel informațional.

Promovarea site-ului web în căutare se efectuează prin același set de acțiuni ca și sprijinul său:

 1. Managementul conținutului;
 2. Optimizarea internă a resurselor;
 3. Eliminarea erorilor tehnice și funcționarea corectă a tuturor versiunilor site-ului.
Criteriul de
comparați
Suportul tehnic al site-ului web Suportul informațional
1 Optimizarea internă + +
2 Controlul versiunii mobile +  
3 Lucrul cu XML și meta tag-uri + +
4 Copywriting   +
5 Optimizarea codului și vitezei de încărcare a paginii +  
6 Lucrul cu factorii comportamentali ai audienței   +

Pentru un set complet, mai este necesar doar lucrul asupra masei de linkuri externe. Toate celelalte aspecte sunt luate în considerare. Astfel, suportul regulat al site-ului va face posibilă promovarea lui de bază prin motoare de căutare.

SEO devine mai organic. Nu este necesar să supraîncărcați articolele cu cuvinte-cheie și să cumpărați zeci de link-uri. Este suficient doar să asigurați funcționarea stabilă și actualizarea periodică a conținutului pe site.

Cum lucrăm?

În primul rând, pregătim lista completă a modificărilor funcționale pe care clientul dorește să le vadă pe site-ul său și elaborăm un plan de conținut. Astfel, înțelegem care sunt sarcinile și în ce termen vor fi realizate.

În dependență de sarcinile stabilite, pentru suportul proiectului sunt alocate orele de lucru ale specialiștilor din cadrul companiei Meta-Sistem. Pentru unele proiecte, specialiștii sunt angajați pe bază permanentă.

Toate lucrările sunt raportate clientului. Apoi se pregătește planul de lucru pentru luna următoare și așa mai departe. Astfel se organizează lucrul continuu asupra resursei.

Ce mai poate include gama de servicii de suport al site-ului?

Puteți și chiar trebuie să transmiteți pentru administrare externalizatorului campaniile de publicitate curente și conturile corporative în rețelele de socializare. În dependență de înțelegeri, gama de servicii de suport al resursei poate include prelucrarea cererilor primite și suportul utilizatorilor. Beneficiați de consultanța gratuită a specialistului cu privire la suportul site-ului dvs., indicând numărul de telefon în formularul de feedback.


Suntem profesioniști și știm cum să facem site-ul Dumneavoastră mai bun.