1C: Contabilitate

1C: Contabilitate 8 pentru Moldova – este un software, care permite să efectuați evidența contabilă în mod automatizat și să îndepliniți o serie de funcții în contabilitatea întreprinderii. Datorită caracterului său multifuncțional și opțiunii de modificare a setărilor, programul de contabilitate 1C permite să lucrați în sistemul local de impozitare. Software este complet adaptat la legislația în vigoare în Republica Moldova.

Câmpul de aplicare 

Conform Ordinului Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova nr. 119 din 6 august 2013, pe teritoriul Țării au fost introduse standarde generale de evidență contabilă. În acest context, a fost elaborat programul 1C: Contabilitate, care ține cont deja de toate aspectele și nuanțele legislației. Configurarea soft-ului 1C:Contabilitate se prestează utilizării în cadrul întreprinderilor ce activează în următoarele domenii:

 • comerț (rețele comerciale, vânzători și depozite en-gros, comerț cu comision etc);
 • companii, care oferă servicii publicului;
 • întreprinderi producătoare, ce activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Particularitățile implementării software-ului

Pentru a asigura o implementare eficientă a programului, profesioniștii o vor realiza în mai multe etape:

 1. Etapa pregătitoare: determinarea proceselor prioritare ale întreprinderii, particularității introducerii și producerii informației, prezența relațiilor externe și nuanțele formării rapoartelor. Tot la această etapă este stabilit și cercul de persoane care vor avea acces la structura programului.
 2. Crearea proiectului: această etapă presupune adaptarea funcțiilor programului la procesele de activitate ale întreprinderii.
 3. Demonstrarea și confirmarea proiectului: prezentarea aspectului și setului de funcții ale software-ului 1C implementat în forma sa completă dar în versiunea de testare.
 4. Finalizarea, corectarea, implementarea definitivă a software-ului și instruirea personalului.

Funcțiile 1C pentru evidența contabilă

1С: Contabilitate este o soluție economică și accesibilă pentru întreprinderi și firme de producere. Această versiunea are o serie de funcții, concepute pentru a fi implementate în următoarele domenii:

 • Crearea documentelor. Acest soft ajută la reflectarea circulației mărfurilor și bunurilor materiale în interiorul întreprinderii și către clienți. Permite pregătirea documentelor de casă (avans, ordinelor de încasare sau devizelor de cheltuieli), dispoziții bancare și documente de primire a mărfurilor și de amortizare. Într-un timp foarte scurt configurarea software-ului 1C:Contabilitate va reflecta cu precizie mișcările mijloacelor fixe și ale activelor nemateriale în interiorul întreprinderii. Un subsistem separat al programului va asigura calcularea și evidența plății salariilor; va permite să pregătiți ordine de angajare la muncă și să efectuați orice alte operații legate de personal. În același timp, 1C indică obiectivele de producere ale întreprinderii, cheltuielile directe, indirecte și calcularea prețului de cost.
 • Pregătirea rapoartelor. Circulația mărfurilor și bunurilor materiale, registrul achizițiilor / vânzărilor, precum și posibilitatea de a controla cifra de afaceri în orice termeni, începând cu 1 zi. Pentru colaborarea eficientă cu partenerii de afaceri, programul 1C prevede pregătirea documentelor de verificare, precum și informația despre situația creditară / debitoare.

Persoana autorizată cu dreptul de acces la programul 1C: Contabilitatea va putea vizualiza circulația documentului prin registrele sistemului sau va putea pregăti rapoarte de orice complexitate.

Posibilitățile suplimentare

Printre opțiunile suplimentare pe care le oferă software-ul 1C:Contabilitate, trebuie să menționăm contabilitatea anvelopelor și acumulatoarelor – înregistrarea lor în sistemul de evidență și amortizarea lor, în calitate de active fixe ale întreprinderii.

Utilizatorii programului 1C în această configurație au, de asemenea, posibilitatea de a prelua cursul de schimb valutar din rețeaua internet, de a prelua clasificatoarele (după bănci, profesii etc). Contabilitate 8 poate fi adaptată pentru a lucra cu aproape orice fel de casă de marcat, ceea ce contribuie la reducerea semnificativă a costurilor forței de muncă. În plus, opțiunile funcționale ale programului prevăd deja prezența unor formulare pregătite de rapoarte, aprobate la nivel legislativ.

Avantajele

Prețul accesibil al versiunii 1C pentru Contabilitate determină popularitatea acesteia în rândul întreprinderilor din Moldova. Printre alte avantaje ale acestei versiuni, vom menționa:

 • Caracterul economic. Contribuie la reducerea considerabilă a costurilor pentru forța de muncă.
 • Facilitatea în utilizare. O interfață clară și posibilitatea însușirii sistemului indiferent de experiența angajatului.
 • Rapiditatea. Capacitatea de a realiza rapid rapoartele și documentele în cadrul sarcinii stabilite va contribui la reducerea timpului pentru munca manuală. În plus, programul 1C permite crearea automatică a rapoartelor pentru inspectoratul fiscal, pentru casa națională a asigurărilor sociale și pentru casa națională de asigurări în sănătate, atât în versiune pe hârtie cât și electronică.

Cum poate fi cumpărat programul 1C pentru Contabilitate.

Programul 1C pentru Contabilitate poate fi achiziționat de la noi, întreprinderea Meta, din Chișinău. Specialiștii sunt disponibili să vă ofere versiunea 1C în condiții avantajoase pentru Dumneavoastră:

 • operativ;
 • la cel mai bun preț;
 • cu posibilitatea asistenței de consultanță.

Puteți plasa solicitarea Dvs. chiar acum și noi vom lua legătură cu Dvs. în cel mai scurt timp posibil. Dacă mai aveți unele întrebări – sunați-ne sau alegeți opțiunea de a fi sunat prin serviciul ”call back”.

Vă rugăm să ne apelați la num. de telefon 0 (22) 857-157