Designul web

Designul web se deosebește substanțial de cel poligrafic, în primul rând pentru că are la bază o componentă grafică. Orice pagină web conține hiperlinkuri, meniuri, diverse butoane și alte elemente de navigare, care asigură accesarea rapidă a informației necesare. Un design bine gândit și corect realizat permite ca resursa de internet să fie nu doar unică, ci și comodă pentru utilizator.

Componentele designului web

De regulă, designul web nu are restricții stricte după tip. Însă în procesul de elaborare a proiectului specialiștii pot acorda o atenție sporită anumitor direcții sau proiectării combinate a fiecărei componente. La elaborarea designului web trebuie să țină de cont de următoarele:

  • Componenta textuală – tipul și amplasarea textelor, precum și corectitudinea informației care va fi plasată pe site.
  • Elementele grafice – corespunderea stilului și culorilor cu concepția generală elaborată.
  • Interfața (usability) – comoditatea și practicitatea, o structură intuitivă și combinarea elementelor pe pagină.

Particularitățile tehnice

Dacă sunteți interesați de un design individual al site-ului, trebuie să țineți cont de faptul că unele elemente ale viitoarelor resurse pot deveni, de asemenea, foarte importante. Folosirea imaginilor și elementelor grafice trebuie să fie moderată, pentru că un număr prea mare al acestora poate obosi sau chiar provoca iritare. Acest lucru este valabil în special atunci când anumite elemente se deosebesc radical unele de altele după culoare și dimensiune. În acest caz serviciile de design web sunt binevenite, pentru că specialiștii noștri dețin cunoștințe de psihologie a designului și au o experiență bogată în acest domeniu. Nu uitați că un număr excesiv de imagini frumoase, cu rezoluție înaltă, vor influența inevitabil asupra vitezei de încărcare a paginii. Însă dacă site-ul va avea o viteză mică de funcționare, este posibil ca potențialii clienți să nu aibă răbdare să aștepte încărcarea acestuia.

Un design web de calitate reprezintă o combinație între abilitatea specialistului de a crea un echilibru între elementele grafice și text. Pe de o parte, textele trebuie să fie ușor de citit, pe de altă parte, elementele grafice trebuie să pună corect accentele și să focuseze atenția spre informația necesară.

Prin urmare, studioul de design web trebuie să elaboreze macheta viitoarei resurse, care va răspunde următoarelor cerințe:

  • să aibă componente dinamice și statice integrate logic;
  • textul trebuie să fie legat în mod optim de grafică (inclusiv cu fișierele audio și video);
  • proiectul final trebuie să fie unul exclusiv, cu un stil unic și irepetabil.

Costul elaborării designului site-ului

Dacă planificați să elaborați, la comandă, designul web al site-ului, țineți cont de faptul că aceste lucrări sunt greu de integrat în cadrul unui deviz concret. În primul rând, se ia în calcul tipul viitoarei resurse. De exemplu, designul individual al site-ului – carte de vizită este mai puțin costisitor decât designul unui magazin online de amploare, cu un număr mare de pagini tip. Uneori noi propunem clienților să folosească un design web șablon, care este mai accesibil decât un proiect exclusivist, având în vedere disponibilitatea scheletului de la care pornește resursa web. De asemenea, o atenție deosebită se acordă volumului de lucrări adiționale, așa ca întocmirea textelor pentru paginile site-ului elaborat, crearea logotipului etc.

Pentru a vă stabili un buget, vă recomandăm să luați legătura cu specialiștii studioului nostru META în Chișinău. Suntem gata să vă calculăm, în cel mai scurt timp, devizul de cheltuieli pentru crearea machetei site-ului, ținând cont de volumul lucrărilor ce urmează a fi efectuate, dorințele dumneavoastră, specificul activității companiei, garantând operativitatea și eficacitatea unui design unic.

Vă rugăm să ne apelați la num. de telefon 0 (22) 857-157