Promovarea SEO a site-ului

Cea mai mare parte a traficului din căutare o obțin primele poziții din rezultatele căutării.

Gândiți-vă singuri cât de des accesați rezultatele căutării afișate dincolo de prima pagină?

Dacă la căutarea unui anumit subiect, site-ul vostru nu apare printre primele zece rezultate și, de preferință, printre primele cinci, atunci, conform datelor statistice, veți obține ceva mai puțin de 1% din traficul organic.

Iar traficul principal va trebui să-l obțineți din surse externe, vizitele directe și publicitate. Toate aceste trei opțiuni alternative sunt sau variabile, sau costisitoare.

De ce site-ul corporativ are neapărat nevoie de promovarea SEO?

SEO este o investiție pe termen lung

Termenul „promovarea SEO” cuprinde o serie întreagă de acțiuni de optimizare a funcționării site-ului. Se lucrează neapărat asupra vitezei de încărcare a paginilor, este dezvoltată o versiune pentru dispozitive mobile, se optimizează conținutul și structura site-ului. După efectuarea tuturor lucrărilor de optimizare SEO, veți avea un site web tehnologic avansat și ușor de utilizat, care va direcționa clientul spre acțiuni vizate (cumpărare, pregătirea cererii, înregistrare, abonare etc.). Mai mult, link-urile externe, pe lângă îmbunătățirea indexării paginilor, mai sunt și o sursă suplimentară de trafic.

Am menționat deja că SEO este o investiție. Bugetul cheltuit pentru clasarea site-ului printre primele poziții în rezultatele căutării revine sub formă de achiziții făcute de utilizatori din rezultatele organice.

Poziția înaltă a site-ului în rezultatele căutării va atrage nu doar clienți. Partenerii potențiali și furnizorii, de asemenea, folosesc motoare de căutare pentru a selecta cele mai interesante oferte.

Tendințele actuale de promovare SEO a site-urilor web

În prezent beneficiul conținutului și comportamentul vizitatorului sunt mult mai importante decât cuvintele cheie și link-urile. Scopul principal al motorului de căutare este soluționarea problemei utilizatorului. Modificările recente ale algoritmilor de căutare au drept scop susținerea site-urilor în care vizitatorii petrec mult timp și sunt activi. Astfel, gestionarea competentă a conținutului este indispensabilă.

Este foarte important să se lucreze asupra utilizabilității făcând permanent site-ul mai ușor de utilizat. Modificarea structurii, eliminarea paginilor necompletate și a dublărilor, lucrul asupra plasării informațiilor și blocurilor funcționale poate îmbunătăți semnificativ poziția site-ului în rezultatele căutării.

Promovarea prin motoarele de căutare a magazinelor online trebuie să se bazeze pe sortimentul și descrierile detaliate ale pozițiilor din catalog. Principalul factor comportamental aici nu va fi like-urile și timpul petrecut pe site, ci conversia, vânzările și comentariile.

De ce nu merită să o faceți singuri?

Din dorința de a economisi, mulți încearcă să promoveze site-ul în mod independent „conform instrucțiunilor”, ceea ce poate duce la:

 • Pesimizarea clasării resursei și ajungerea în filtrele motoarelor de căutare.

 • Irosirea timpului și bugetului de marketing fără rezultat vizibil.

 • Achiziția negândită a link-urilor va duce la includerea site-ului în listele negre ale motoarelor de căutare.

 • Cu siguranță, o singură persoană nu are timp suficient pentru promovarea SEO a site-ului

Iată câteva lucrări competente de promovare SEO exemplificate prin câteva mărci cunoscute la nivel internațional:

 • Etsy

  Cu cât mai multe informații există despre un produs, cu atât produsul este mai popular. Astfel, Etsy promovează platforma cu ajutorul utilizatorilor.

 • Amazon

  Produsul de pe site face parte din mai multe categorii și secțiuni în același timp. Astfel, aproape toate paginile sunt actualizate zilnic.

 • REI

  Structura individuală a paginii cu o utilizare minimă a codului. Durata medie de încărcare a site-ului este mai mică de o secundă.

 • Macy’s

  Campioni în utilizabilitate și relinking intern. Una și aceeași pagină poate fi accesată în mai mult de zece moduri diferite.

 • Overstock

  Au dezvoltat propriile tag-uri pentru parametrii produselor. Motorul de căutare primește informații complete despre produs pe puncte.

 • Purina

  Site-ul companiei se bazează pe conținutul utilizatorului pe care proprietarii de animale de companie îl lasă, promovând astfel marca comercială în motoarele de căutare.

SEO sau publicitatea contextuală? Compararea a două metode de promovare a site-ului web

Alegerea modalității de atragere a clienților depinde de specificul site-ului și de pagina specifică, obiectivele și termenele planificate pentru obținerea rezultatelor.

Publicitatea contextuală este o soluție momentană care vă permite să atrageți vizitatori chiar începând cu lansarea campaniei, iar SEO este un volum enorm de lucrări care vizează rezultate pe termen lung.

Cele trei avantaje principale ale SEO față de publicitatea contextuală sunt:

 1. Nu este nevoie să plătiți pentru fiecare trecere pe site. Vizitatorii vin din căutarea organică;
 2. Public fidel. Utilizatorul are întotdeauna mai multă încredere în rezultatele căutării;
 3. Completarea permanentă a bazei de clienți fără costuri suplimentare.
Criteriul de comparați SEO Publicitate contextuală
1 Achitare pentru fiecare trecere   +
2 Rezultatul este vizibil de la începutul campaniei   +
3 Efectul după încheierea campaniei +  
4 Încredere din partea utilizatorului +  
5 Targetarea exactă a publicului   +
6 Cost înalt + +

Publicitatea contextuală se potrivește bine pentru site-uri noi, organizarea promoțiilor, lansarea produselor noi etc. Iar SEO este o campanie cuprinzătoare care pe termen lung va promova întregul site, și nu doar o pagină aparte.

Mai mult, puteți combina ambele metode de promovare. Pentru a atrage vizitatori la etapa inițială a promovării SEO, merită să configurați traficul publicitar către paginile cheie ale site-ului.

Promovarea prin motoarele de căutare de către specialiștii companiei "Meta-Sistem" SRL

Pentru fiecare site elaborăm un plan de promovare individual, care se bazează pe un audit detaliat al structurii site-ului, conținutului, utilizabilității, masei de link-uri externe și mulți alți parametri.

Lucrăm permanent într-un mod transparent. Încă înainte de începerea lucrărilor clientul va cunoaște cu precizie termenele și costul promovării prin motoarele de căutare. Ne concentrăm pe promovarea site-ului web special pentru subiectele vizate, economisindu-vă bugetul.

Strategia de promovare este întotdeauna pregătită ținând cont de nivelul concurenței. Oferim în mod regulat clientului rapoarte detaliate și clare despre rezultatele lucrărilor, inclusiv despre dinamică în funcție de anumite subiecte căutate.

Termenele și costurile de promovare a căutării proiectului vostru

Costul și termenele de promovare a site-ului vostru pentru subiecte vizate depind direct de volumul necesar de lucrări. Fără o auditare detaliată a site-ului nu putem numi cifre concrete.

Beneficiați de o consultanță personalizată cu privire la promovarea site-ului vostru. Pentru aceasta, trebuie doar să lăsați numărul vostru de telefon în formularul de feedback.


Suntem profesioniști și știm cum să facem site-ul Dumneavoastră mai bun.