Întreprinderi comerciale

Comerțul cu amănuntul — este cel mai popular tip de activitate în Republica Moldova. Este un model de afaceri destul de simplu, din punct de vedere a evidenței contabile. Există o configurație specială 1C pentru comerțul cu amănuntul, care a fost adaptată la tipologia de activitate a companiilor ce se ocupă de vânzarea cu amănuntul.

Această configurație sectorială este dotată cu toate instrumentele necesare pentru automatizarea evidenței contabile atât a unui magazin individual, cât și a unei întregi rețele de vânzare cu amănuntul. Cu ajutorul acestei configurații, pot fi automatizate astfel de procese, cum ar fi: gestionarea achizițiilor, logistica, depozitarea mărfurilor, vânzările, lucrul cu clienții, politica de formare a prețurilor, marketingul și alte aspecte ale activității unui magazin.

În plus, în momentul implementării software-ul universal este personalizat în conformitate cu specificul de lucru și sarcinile fiecărei companii în parte.

Automatizarea evidenței contabile cu ajutorul 1C dă posibilitatea realizării unei sisteme de formare personalizată a prețurilor pentru clienți (cartele de reduceri, programe de fidelitate, cash-back și multe altele). În sistemul de evidență contabilă poate fi efectuat un calcul separat al reducerii pentru fiecare client în parte. Acest lucru nu numai că ajută la organizarea politicii de formare a prețului, dar crește fidelitatea clienților, prin sporirea vânzărilor repetate.

De asemenea, sistemul de evidență contabilă permite automatizarea următoarelor procese:

  • Achiziții și logistică: Calcularea automată a consumului de marfă pe articole și soldurile la depozitul magazinului. Cu ajutorul acestei funcții poate fi organizată logistică mărfurilor și livrarea la timp la punctele de vânzare.
  • Gestionarea sortimentului și a politicii de formare a prețurilor. Instrumente de evaluare a cererii și lichidității mărfurilor pe articole. Acest lucru face posibilă revizuirea sistemelor de reduceri pentru vânzarea mărfurilor nevândute (nelichide).
  • Locul de muncă al casierului. Un modul universal, ce îi permite casierului să accepte achitarea prin diferite modalități, să aplice reduceri și să accepte returnări de mărfuri.
  • Conectarea echipamentelor periferice. Scanere pentru coduri de bară, cântare electronice, terminale de plată, case de marcat etc.

De asemenea, puteți configura schimbul de date între sistemul de evidență contabilă și magazinul online / aplicația de vânzări online. Cererile din partea clienților vor fi primite și procesate de sistem în același timp ca și cererile din partea punctelor fizice de vânzare.

Acestea nu sunt nici pe departe toate posibilități ce pot fi realizate în sistemul automatizat de evidență contabilă pentru compania de retail. Totul depinde de necesitățile și sarcinile individuale ale companiei.

Completați formularul de solicitare de pe site-ul nostru pentru a beneficia de o consultare gratuită din partea specialiștilor noștri privind modalitatea de optimizare a evidenței contabile în compania Dvs.